divendres, 22 d’abril del 2011

"Bookstorming" sobre Sant Jordi



En el precís instant que escric les primeres línies d'aquest article (14.36), la pluja ha començat a caure. Diuen els meteoròlegs que Sant Jordi vindrà acompanyat d'una tempesta. Inspirat en el famós concepte del Brainstorming (pluja d'idees), expresso a continuació el meu particular "Bookstorming", una relació de llibres (llegits i no llegits) recomanables que estan en línia a les idees i pensaments que s'han anat plasmant en aquest blog:


"Com ens en sortirem", Nouriel Roubini, 2010. Darrer llibre d'un dels economistes més rellevants i mediàtics en l'actualitat. És interessant la forma en que explica com es va originar la crisi (especialment a USA) i quines són les seves propostes per evitar futures crisis (més endavant dedicaré un article a valorar aquest llibre). És un llibre de més de 400 pàgines, per amants i curiosos de l'economia global.


"Gánate y ganarás en Bolsa", José Antonio Madrigal, 2011. En aquest breu llibre de poc més de 100 pàgines enfocat a la borsa no hi ha ni un sol gràfic però és un dels meus llibres de capçalera per a la inversió en borsa gràcies a la claretat dels conceptes que transmet que marquen la pauta a seguir. Em quedo, entre moltes, amb una idea: "no inverteixis en res que no puguis posar-hi un stop".


"Contra la cultura del subsidio", Marc Vidal, 2010. La veritat és que no l'he llegit encara, però de la lectura del blog d'un dels economistes i empresaris més influents del nostre país, podrem llegir un punt de vista molt interessant sobre una de les conseqüències (bombolla pública) de la recessió econòmica a Espanya, que alhora és una de les causes que no es vegi la llum al final del túnel d'aquesta recessió.


"Padre rico, padre pobre", Robert Kiyosaki, 1997. És un clàssic que hauria de llegir tothom perquè dóna un punt de vista sobre les finances personals molt interessant i alliçonador. Quan vaig estar llegint aquest llibre fa 2 anys vaig estar pensant que sembla increíble que a l'escola, a les universitats, etc s'expliqui tanta palla i no s'expliqui mai res que sigui útil en relació als diners. La incultura financera és un problema gravíssim.


També és interessant en aquestes èpoques comprar algun llibre o guia relacionat amb un pròxim viatge estiuenc. És cert que l'oferta és àmplia en aquesta temàtica però a vegades sorprenentment no existeix o és difícil trobar un llibre-guia que s'adapti al viatge que desitges fer. Evidentment aquesta necessitat de mercat pot suposar una oportunitat...

Com a punt final, m'agradaria dir no deixa de ser curiós que en la llista de llibres més venuts de la Casa del Libro, els tres primers tinguin relació amb dietètica i salut, el quart sigui un llibre exaltador de les protestes i manifestacions...i el cinquè sigui "Ganar en la Bolsa es posible. El método Ajram". No l'he llegit, algun dia...